רכזת המגמה – ליאן יפה זליגפלד
מגמת המחול של תיכון האקדמיה למוסיקה ולמחול הינה מובילה בארץ. למגמה, שהיתה הראשונה מסוגה בישראל, היסטוריה מפוארת של חינוך מחולי מעולה, בוגרים רבים מהמגמה שלנו היו והינם רקדנים מצוינים בלהקות מחול מקצועיות בארץ ובחו"ל.
הלימודים במגמת המחול מורכבים משיעורים עיוניים בנושאים כגון: תולדות המחול, מוסיקה למחול ואנטומיה יישומית, ומשיעורים מעשיים בסגנונות: בלט קלאסי, מחול מודרני, אימפרוויזציה, קומפוזיציה, סדנאות רפרטואר ועוד.
תכנית העבודה העשירה במגמה מאפשרת לכל תלמיד ותלמידה לפתח את כישרונותיהם, ולהביאם לידי ביטוי הן בסטודיו והן על במה מקצועית במהלך שנות הלימודים בתיכון. מורי המגמה נבחרים בקפידה מכל רחבי הארץ וגם מחו"ל, ומהווים כולם דוגמא כמורים מצוינים וכאומנים. הדגש על עבודה קבוצתית, במקביל לפיתוח הכישרון האישי, מאפשר בנייתה של קבוצת מחול ברמה גבוהה ביותר, המסוגלת להתמודד עם יצירות אמנותיות קבוצתיות מן הרפרטואר האיכותי ביותר.
דגש רב מושם על הוראת הטכניקה של הבלט הקלאסי והמודרני, כמו גם על יצירתיות וחיפוש האמירה האישית של התלמידה ככוריאוגראפית.
כל תלמידי המגמה, ללא יוצא מן הכלל, מופיעים בכל שנה על במות ברחבי הארץ כחלק מהכשרתם כרקדנים מקצועיים במגמה. בשנים האחרונות מתקיים שיתוף פעולה מצוין עם להקת המחול בת שבע. הלהקה בחרה במגמת המחול על מנת להטמיע את שיטת ההוראה של מנהלה, אוהד נהרין, מייסד שפת ה"גאגא". כחלק משיתוף הפעולה בכל שנה עולים התלמידים אל הבמה עם אחת מעבודותיו.
בוגרים רבים הם רקדנים וסולנים בלהקות בארץ ובחו"ל: " בת שבע", "להקת המחול הקיבוצית", "להקת המחול של ענבל פינטו", "הבלט הישראלי", "הבלט הלאומי הקנדי", ה"ג'ופרי בלט" בניו-יורק ועוד.
הדרישות הגבוהות במגמה והמשמעת העצמית מפתחות לאורך השנים בביה"ס יכולות יוצאות דופן במהלך התפתחות אישיותן של התלמידות, בוגרות המגמה מספרות על כך שאותן יכולות שנרכשו בתיכון משמשות אותן בהמשך דרכן בכל עיסוק שבחרו.